Beeldmateriaal aanvragen

Fotokopieën

Het is mogelijk – mits de conditie het toelaat – scans te laten maken van artikelen uit tijdschriften of knipselmappen, van bladmuziek of van archiefstukken. Dat kan alleen als de scan voor eigen privé-gebruik is, met bronvermelding (naam auteur e.d.) en de digitale kopie niet verder geopenbaard of opgeslagen wordt. De kosten voor het scannen zijn € 0,60 per pagina (met een minimumbedrag van € 3,00). Je ontvangt een factuur bij je bestelling. Wil je liever een fotokopie per post ontvangen? Dat is ook mogelijk. De kosten hiervoor zijn hetzelfde.

In de bibliotheek kun je zelf fotokopieën maken voor € 0,15 per kopie (A4/A3).

Foto’s, affiches en objecten bestellen

Het merendeel van de foto’s, affiches en objecten uit de collectie van Atria is in digitale vorm te bestellen. Op al het beeldmateriaal rust copyright tot 70 jaar na het overlijden van de maker. Atria bezit geen auteursrecht over de collectie. Je dient zelf het auteursrecht te regelen met de rechthebbende. Verzending – mits je toestemming hebt van de rechthebbende – vindt plaats via We Transfer (op 300 dpi/tiff-formaat).

Heb je vragen over het bestellen van beeldmateriaal, neem dan contact op met de informatiebalie, via info@atria.nl

De kosten voor het bestellen van foto’s, affiches en objecten zijn:

bij commercieel gebruik: € 50 exclusief € 10,50 btw (21%)
voor non-profit organisaties: € 25 exclusief € 5,25 btw (21%)
privégebruik: € 10 exclusief € 2,10 btw (21%)

Bruikleen

Archiefstukken, beeldmateriaal en ander materiaal dat normaal gesproken niet wordt uitgeleend, is in overleg wél te leen voor tentoonstellingen. Voor vragen over bruikleen kun je contact opnemen met de informatiebalie via info@atria.nl

Bruikleen aanvragen