Beeldmateriaal aanvragen

Fotokopieën

Het is mogelijk – mits de conditie het toelaat – scans te laten maken van artikelen uit tijdschriften of knipselmappen, van bladmuziek of van archiefstukken. Dat kan alleen als de scan voor eigen privé-gebruik is, met bronvermelding (naam auteur e.d.) en de digitale kopie niet verder geopenbaard of opgeslagen wordt. De kosten voor het scannen zijn € 0,60 per pagina (met een minimumbedrag van € 3,00). Je ontvangt een factuur bij je bestelling. Wil je liever een fotokopie per post ontvangen? Dat is ook mogelijk. De kosten hiervoor zijn hetzelfde.

In de bibliotheek kun je zelf fotokopieën maken voor € 0,15 per kopie (A4/A3).

Scans van foto's, affiches of objecten aanvragen

Het merendeel van de foto’s, affiches (gedrukt beeld) en objecten uit de collectie van Atria is in digitale vorm te bestellen. Je kunt een scan aanvragen door op de pagina van het desbetreffend collectiestuk het formulier in te vullen. Kosten worden berekend op basis van het beoogde gebruik. Meer informatie over de verschillende soorten gebruik vind je in het aanvraagformulier. De status van je aanvraag, kun je terugvinden in "miijn account".

Particulier (huiselijke kring) €10,- exclusief € 2,10 btw (21%) 

Educatief (op school in de klas) 10,- exclusief € 2,10 btw (21%) 

In de media (tv, krant, website/online) €25,exclusief € 5,25 btw (21%) (cultureel) en €50,- exclusief € 10,50 btw (21%) (commercieel) 

Op locatie (expo, museum, tentoonstelling) €25,- (exclusief € 5,25 btw (21%) cultureel) en €50,-exclusief € 10,50 btw (21%) (commercieel) 

Bruikleen

Archiefstukken, beeldmateriaal en ander materiaal dat normaal gesproken niet wordt uitgeleend, is in overleg wél te leen voor tentoonstellingen. Voor vragen over bruikleen kun je contact opnemen met de informatiebalie via info@atria.nl

Bruikleen aanvragen