Werkstuk maken - hulp bij je (profiel)werkstuk

Ga je een werkstuk maken over feminisme? Onze bibliotheek en archief zitten boordevol informatie over feminisme, die je voor een profielwerkstuk kan gebruiken. Wij helpen je graag een stuk op weg met het maken van je profielwerkstuk.

Thema’s en onderwerpen

Op deze site staat veel informatie over de positie van vrouwen op alle terreinen, zoals bijvoorbeeld recht, politiek, arbeid, zorg, geschiedenis, kunst, literatuur, wetenschap, religie, seksualiteit, emancipatie en feminisme, in heden en verleden, uit binnen- en buitenland.

Of bekijk op Atria.nl onder het kopje ‘kennis’ onze diverse thema’s zoals feminismearbeid, werk en zorg, vrouwen in de politiekgeweld tegen vrouwen en biografieën van bijzondere vrouwen.

Online zoeken

Je kunt eenvoudig en uitgebreid zoeken, zoekopdrachten verfijnen en zoeken op onderwerp met behulp van de Vrouwenthesaurus
Je zoekresultaten kun je zo nodig filteren, sorteren of opslaan. Bekijk hier de zoektips
Ruim 9000 boeken, tijdschriften en artikelen, maar ook archieven zijn digitaal en thuis te raadplegen.

De bibliotheek bezoeken

Als je voor je profielwerkstuk meer wil weten over een onderwerp en materiaal wil raadplegen dat niet online beschikbaar is, kun je langskomen in de bibliotheek. Geef je komst van tevoren door aan onze medewerkers van de bibliotheek, zij helpen je graag verder. Stuur een e-mail naar info@atria.nl, met een lijst van boeken en tijdschriften die je wil inzien. Het materiaal wordt dan voor je klaargelegd.
Het is mogelijk om boeken te lenen of artikelen te kopiëren. Voor meer informatie, zie Klantenservice
Toegang tot en gebruik van de bibliotheek is gratis.

Interviews

Wij geven geen interviews. Misschien is er iemand in je omgeving, bijvoorbeeld je moeder, oma of tante, die jouw vragen kan beantwoorden.
Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via: info@atria.nl of telefonisch via 020-3031550.

Een aantal tips voor je (profiel)werkstuk over feminisme

De rubriek Bekende feministen
Een handig overzichtsboek is Feminisme: politiek veelstromenland van Anneke Ribberink, dat digitaal beschikbaar is.
Een overzichtsboek over de ‘tweede feministische golf’ is De vrouw beslist. Dit boek is in de meeste mediatheken van middelbare scholen aanwezig.
Een korte overzicht geeft de special De tweede feministische golf
Een van de bekendste actiegroepen was Dolle Mina.
Hét boek over de geschiedenis van de feministische strijd van zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen in Nederland is Caleidoscopische visies (digitaal beschikbaar).
Een boek over allerlei feministische thema’s uit 2015 is Het F-boek
Dolle Mythes: een frisse factcheck van feminisme toen en nu (in te zien en te leen bij Atria)
Een overzicht van het emancipatiebeleid in Nederland geeft Van privéprobleem tot overheidszorg (in te zien, te leen en te koop bij Atria)
Weet je nog niet precies welk thema je wil gaan onderzoeken, The feminism book geeft een overzicht van feministische thema’s in allerlei landen en verschillende periodes. (in te zien en te leen bij Atria)