Archieven

Sinds de oprichting in 1935 verzamelt Atria archieven van vrouwen en van hun organisaties. Atria beheert ruim 700 verschillende archieven van personen en organisaties, zo’n 1.500 strekkende meter in omvang. Het oudste archief is van 1870. Er komen nog steeds nieuwe archieven bij. In de archieven vind je onder andere: dagboeken, brieven, manuscripten, tekeningen en fotoboeken.

 

Archiefstukken inzien

Atria heeft een grote verzameling interessante archieven. In de studiezaal is alle ruimte om deze archieven in te zien en onderzoek te doen. Van ieder archief kun je online de beschrijving of inventaris raadplegen. Ruim 60 archieven zijn gedigitaliseerd. Wil je archiefstukken komen bekijken? Om ervoor te zorgen dat het materiaal beschikbaar is en op tijd klaarligt, verzoeken wij je om het volgende formulier in te vullen.

Een aantal archieven staan in een extern depot. Aanvragen duurt een paar dagen.

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Adres:

Huisnummer:

Postcode:

Woonplaats:

Telefoonnummer:

Het archief dat ik wil inzien is:

permalink:

De inventarisnummers die ik wil inzien:

De toegang voor dit archief is:
Vrij Beperkt

Reden of doel van gebruik:

Ik wil bij voorkeur langskomen op de volgende datum:

Ik kom met meer dan één persoon
Nee Ja

Atria gebruikt je gegevens enkel om te kunnen voldoen aan je inzageverzoek. Gegevens worden niet opgeslagen. Met het verzenden van het verzoek ga je akkoord met het privacy- en cookiebeleid van Atria.

Enter word