/
You are not logged in

Archief Centrum Vrouwen en Exacte Vakken ca 1980-1995

Identity Area

Collection IDIIAV00000396
Unitdateca 1980-1997
Language ListFinding aid is in Dutch
Language of MaterialDutch
GeoCountryNetherlands
Extent1.12 m.
Access and UseBeperkt
Inzage eventueel mogelijk na overleg archivaris.
Preferred CitationArchief Centrum Vrouwen en Exacte Vakken , inv.nr …, collectie Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (IAV) in Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis

Collection summary

Ordening

Dit archief is nog niet geïnventariseerd


Geschiedenis

Opgericht 6 januari 1989? door de Werkgroep Vrouwen en Wiskunde van de Vereniging voor ... en de Werkgroep Vrouwen en Natuurwetenschappen van de Nederlandse vereniging voor het onderwijs in de natuurwetenschappen; doel was het bevorderen van de deelname van meisjes aan onderwijs in exacte vakken en het functioneren als een netwerk voor vrouwen die betrokken zijn bij het onderwijs in die exacte vakken; had als taak het geven van voorlichting over meisjes en exacte vakken en over activiteiten van de beide Werkgroepen, het begeleiden van de uitvoering van projecten, het stimuleren van onderzoek en ondersteunen van de Werkgroepen; opgeheven op 1 april 1999.


Inhoud

Stukken van de Werkgroep Vrouwen en Wiskunde; stukken van de Werkgroep Vrouwen en Natuurwetenschappen; notulen; correspondentie; adviezen en aanbevelingen; lezingen; stukken betreffende lustra; knipsels met beroepsportretten; spel; videobanden.