/
You are not logged in

Archief Atelier D. Atelier voor theater, gender en literatuur 2002-2004

Identity Area

Collection IDIIAV00000567
Unitdate2002-2004
Language ListFinding aid is in Dutch / Taal van toegang is Nederlands
Language of MaterialDutch/Nederlands
GeoCountryNetherlands
Extent0.05 m.
Access and UseVrij
Preferred CitationArchief Atelier D. Atelier voor theater, gender en literatuur, inv.nr …, collectie Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (IAV) in Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis

Historical Note / Geschiedenis

Gestart in 2002 met een driejarige subsidie van het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten uit geoormerkt geld van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen; hoofddoel was de versteviging van de positie van vrouwelijke theatermakers; organiseerde salons en workshops, produceerde voorstellingen en gaf kranten uit; werkte met sterke, creatieve vrouwen van verschillende generaties en achtergrond en onderscheidde zich daarmee van reguliere productiehuizen en werkplaatsen; artistiek directeur was Matin van Veldhuizen.


Inhoud

Jaarverslag 2002; activiteitenplan 2003; Atelier D. Krant nr 2-8, 10-12 en 14; cd-rom '38 vrouwen over atelier d.' met onder anderen Hedy d'Ancona, Mies Bouwman, Hedda van Gennep, Cisca Dresselhuys, Marjan Sax en Monique van de Ven, gemaakt vanwege de dreigende stopzetting van de subsidie in augustus 2004.